Joi, 29 Septembrie 2022
   Newsletter

Doriti sa primiti stiri referitoare la activitatea Politiei Locale Botosani? Introduceti aici adresa dvs. de mail:

   


   Situatii de urgenta

Pentru situatii de urgenta apelati la nr. de telefon: 513100.
pentru sesizari online click aici


   Contact

  Politia Locala
  Botosani

Mihail Kogalniceanu nr. 16
Telefon: 0231.513.100; 0331.401.541;
Fax: 0231.527.022
Email: politialocalabt@yahoo.com

Daca doriti ca mesajul dumneavoastra sa apara pe site, scrieti-ne in cartea de oaspeti

Obligaţiile spectatorilor la meciurile de fotbal

Odată cu reluarea Campionatului de fotbal, agenţii comunitari vor asigura ordinea şi siguranţa în incinta arenei sportive în  timpul desfăşurării meciurilor echipei FC Botoşani pe teren propriu.
Astfel, în acest retur, prin dispoziţie a primarului, chiar dacă meciurile se vor juca la Dorohoi, din cauza stării impracticabile a terenului din Botoşani, agenţii comunitari botoşăneni vor asigura alături de jandarmi şi poliţişti ordinea în timpul desfăşurării partidelor.
În ideea promovării şi educării publicului spectator, precum şi a promovării spiritului de fair-play şi a modului civilizat de comportare aducem la cunoştinţa microbiştilor faptul că este necesar ca aceştia să respecte obligaţiile ce le revin.
Spectatorii trebuie să respecete cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare  către/de la locurile de desfăşurare a competiţiilor şi jocurilor sportive, în apropierea şi în interiorul bazelor sportive.
       La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, spectatorii au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi, după caz, actele de identitate.
Spectatorii trebuie să prezinte la solicitarea forţelor de ordine sau a persoanlului de ordine şi siguranţă, materiale de publicitate vizuală aflate asupra lor.
Aceştia trebuie, de asemeni, să respecte ordinea, siguranţa şi regulile stabilite de organizatori.
Spectatorului care refuză să se supună controlului corporal sumar şi al bagajelor, efecuat de personalul de ordine şi siguranţă, sau care săvârşeşte înainte de a intra în arenă ori în momentul intrării fapte de natură penală sau contravenţională în legătură cu jocul sau competiţia sportivă, nu i se permite accesul în arena sportivă.
 Participanţilor la competiţiile sportive le este interzis să pătrundă sau să încerce pătrunderea în incinta bazei sportive ori, după caz, a arenei sportive fără documente de acces sau prin încălcarea normelor legale de acces stabilite de organizator; amenda este cuprinsă între 80 lei- 200 lei sau prestarea a 50 -100 ore de activităţi în folosul comunităţii.
 Spectatorilor le este interzis să folosească în scopul pătrunderii în incinta arenei sportive documente de acces individualizate care nu le aparţin şi  care, potrivit normelor stabilite de organizator pot fi folosite doar de titular; amenda este cuprinsă între 80 lei- 200 lei sau prestarea a 50 -100 ore de activităţi în folosul comunităţii.
 Le este interzis să pătrundă în stare de ebrietate sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă; amenda variază între 250-750 lei sau sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi  sancţiunea contravenţională complementară care interzice accesul la competiţiile şi jocurile sportive  timp de şase luni.
 Spectaorilor le este interzis să introducă sau să încerce inroducerea de băuturi alcoolice în arena sportivă; amenda variază între 250-750 lei sau sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi  sancţionea contravenţională complementară care interzice accesul la competiţiile şi jocurile sportive  timp de şase luni.
 De asemeni le este interzis să introducă pe stadion embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini sau texte cu conţinut obsecen; amenda variază între 250-750 lei sau sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi  sancţionea contravenţională complementară care interzice accesul la competiţiile şi jocurile sportive timp de şase luni.
 Spectatorii nu au voie să refuze prezentarea documentelor de acces şi, după caz, a actelor de identitate, la solicitarea justificată a forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă; amenda variază între 250-750 lei sau sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi  sancţiunea contravenţională complementară care interzice accesul la competiţiile şi jocurile sportive timp de şase luni.
 De asemeni, nu au posibilitatea să refuze suspendarea la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de către forţele de ordine; amenda variază între 150-400 lei sau prestarea a 70-120 ore de activităţi în folosul comunităţii.
 Spectatorilor le este interzis să ocupe alte locuri decât cele prevăzute de documentele de acces, urmat de refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al forţelor de ordine; amenda variază între 80- 200 lei sau prestare a 50-100 ore de activităţi în folosul comunităţii.
 Este interzisă aruncarea asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în incinta bazei sportive, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau substanţe corozive ori care murdăresc; amenda variază între 500 -1500 lei sau prestarea a 120-200 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi sancţiunea conteavenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive pe o prioadă de 1 an.
 Spectatorii nu au voie să escaladaze gardurile care delimitează spaţiul de joc sau gardurile interioare care separă sectoarele; amenda variază între 250-750 lei sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi sancţiunea contravenţională complementară care interzice accesul la competiţiile şi jocurile sportive timp de şase luni.
 Le este interzis să se caţere pe gardul care delimiează spaţiul de joc de tribună; amenda varaiză între 150-400 lei sau prestarea a 70-120 ore de activităţi în folosul comunităţii.
 Spectatorii nu au dreptul să pătrundă pe suprafaţa de joc, cu excepţia cazurilor de forţă majoră; amenda variază între 1000-3000 lei sau prestarea a 150-300 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi sancţiunea contravenţională complementară care interzice accesul la competiţiile şi jocurile sportive timp de 2 ani.
 De asemeni nu au voie să săvârşească fapte, acte sau gesturi obscene, să profereze sau să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţări cu acte de violenţă, împotriva ceorlaţi spectatori, oficiali sau jucători sau a bunurilor acestora; amenda varaiză între 150-400 lei sau prestarea a 70-120 ore de activităţi în folosul comunităţii.
 Le este interzis să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa forţelor de ordine sau a persoanalului de ordine şi siguranţă; amenda varaiză între 150-400 lei sau prestarea a 70-120 ore de activităţi în folosul comunităţii.  
 Spectatorii nu au voie să amemninţe cu acte de violenţă forţele de
ordine sau personalul de ordine şi siguranţă; amenda varaiză între 250-750 lei sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi sancţiunea contravenţională complementară care interzice accesul la competiţiile şi jocurile sportive  timp de şase luni.
 Le este de asemeni interzis să îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte acesorii, cu intenţia de a împiedica identificarea; amenda variază între 500 -1500 lei sau prestarea a 120-200 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi sancţiunea conteavenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive pe o prioadă de 1 an.
 Este interzisă scrierea sau desenarea pe pereţii imobilelor, pe garduri sau pe alte obiecte amplasate în baza sportivă sau în aena sportivă;  amenda variază între 80- 200 lei sau prestare a 50-100 ore de activităţi în folosul comunităţii.   
 Spectatorii nu au voie să dezlipească sau să distugă reclame, anunţuri şi afişe expuse de organizatori în incinta bazei sau a arenei sportive, precum şi să deterioreze, să ridice sau să mute semnele sau indicatoarele amplasate de organizator pentru facilitarea accesului în arenă;  amenda variază între 80- 200 lei sau prestare a 50-100 ore de activităţi în folosul comunităţii. 
 Le este interzis să amplaseze embleme, pancarte, bannere, afişele steagurile sau alte mijloace de publicitate vizuală în alte locuri decât cele stabilite de organizator;  amenda varaiză între 150-400 lei sau prestarea a 70-120 ore de activităţi în folosul comunităţii.
 Nu au voie să nu respecte regulile stabilte de organizator privind deplasarea spectatorilor în incinta arenei sportive; amenda variază între 80- 200 lei sau prestare a 50-100 ore de activităţi în folosul comunităţii. 
 Spectaorii nu au dreptul să refuze părăsirea imediată a arenei sportive dacă măsura evacuării a fost dispusă de către personalul de ordine şi siguranţă sau de către forţele de ordine;  amenda varaiză între 250-750 lei sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi sancţiunea contravenţională complementară care interzice accesul la competiţiile şi jocurile sportive timp de şase luni.


Printeaza articol
Copyright 2008 © Politia Locala Botosani. Toate drepturile rezervate.
Made by: